Een tweede huis: geld lenen

Als je aan iemand vraagt wat hij of zij met haar extra geld zou willen doen, dan zullen veel mensen zeggen dat zij dan graag een tweede huis of vakantiehuisje zouden willen. Iedereen droomt hier wel eens van. Een plekje van rust of om lekker naar toe te kunnen gaan tijdens de weekenden en vakanties. Dit is alleen helaas voor niet iedereen betaalbaar en de meeste sparen hier ook erg lang voor. Daarom hebben veel mensen een aanvullende financiering nodig om een tweede huis te kunnen kopen. Om er zeker van te zijn dat je dit kunt financieren is het verstandig om de hulp van een hypotheekadviseur in te schakelen. Hij of zij kan jou dan advies op maat geven en misschien kan je dan wel je droom laten uitkomen.

Geld lenen voor een tweede hypotheek

Om een tweede huis aan te schaffen sluit je hier vaak ook een hypotheek voor af. Alleen een groot nadeel hiervan is dat het afsluiten van een tweede hypotheek voor de meeste mensen heel lastig is. Banken moeten namelijk veel regels hanteren waardoor zij niet staan te popelen om deze te verstrekken. Daarom eindigt helaas voor veel mensen op dat punt hun droom voor een tweede huis. Maar als de bank dit in de enkele gevallen wel doet, dan kun je vaak maar heel weinig extra lenen en zijn er veel extra kosten aan verbonden. Dit doen zij allemaal om er maar voor te zorgen dat je niet in de schulden eindigt als je een tweede hypotheek gaan afsluiten.

Hoeveel kun je dan lenen?

Dan rust natuurlijk nu de vraag hoeveel geld kun je dan lenen? Dit zijn vragen die een hypotheekadviseur goed kan beantwoorden. Hij of zij neemt jou dan mee door het gehele proces van het afsluiten van de tweede hypotheek. Een adviseur kan jou dan direct vertellen hoeveel je maximaal mag lenen. Dit is namelijk voor iedereen anders en het hangt ook af van het huis dat je wilt gaan kopen. Ook zullen jullie samen je hypotheek vergelijken. Je zult onder andere verschillende soorten hypotheken en hypotheekvormen met elkaar vergelijken. Daarnaast dient een hypotheekadviseur ook als bemiddelaar tussen jou en de hypotheekverstrekker, wat meestal de bank is. Dit is erg prettig, omdat je dat met professioneel advies in je achterhoofd de juiste keuzes kunt gaan maken. En je hopelijk snel kunt gaan genieten van je tweede huisje!

Plaats een reactie